Zonnepanelen Rottevalle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Rottevalle? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze website ontdek je praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Rottevalle!

zonnepanelen installateur 9221
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rottevalle augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.smallingerland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Smallingerland. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Smallingerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rottevalle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rottevalle bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rottevalle schommelen tussen de €4700 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €672,75 (onkosten augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Rottevalle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3500 – €4325€440
2276013€5050 – €5725€575
3325014€5975 – €6025€850
4391017€6525 – €6650€930
5444020€6975 – €7125€990
6481021€7425 – €8025€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Rottevalle tref jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rottevalle bedraagt 2590 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Rottevalle?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rottevalle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rottevalle vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een deskundige monteur in de buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Rottevalle.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rottevalle op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9221).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!