Zonnepanelen Smalle Ee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Smalle Ee? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website vind je samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Smalle Ee!

zonnepanelen installateur 9214
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Smalle Ee september 2023

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.smallingerland.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Smallingerland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Smallingerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Smalle Ee
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Smalle Ee zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 750.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Smalle Ee liggen tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Pure Energie betaal je hiervoor wel €661,5 (tarief september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Smalle Ee kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120508€3450 – €4400€410
2307013€5225 – €5900€575
3347016€5950 – €6050€725
4412016€6425 – €6750€910
5462020€7025 – €7200€1030
6502022€7575 – €8125€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Smalle Ee achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Smalle Ee is 2590 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Smalle Ee?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-smalle-ee

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Smalle Ee vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Smalle Ee.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Smalle Ee op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Drachten, Overig Smallingerland)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!