Zonnepanelen Nijega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nijega? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij toepasbare gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nijega!

zonnepanelen installateur 9217
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijega oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.smallingerland.nl tref je de spelregels in de gemeente Smallingerland. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Smallingerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nijega
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nijega kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan pak je al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n een half miljoen woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nijega liggen tussen om en nabij de €4700 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €666 (tarief oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nijega bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3650 – €4475€410
2274013€5125 – €5875€650
3347016€6075 – €6050€800
4384018€6375 – €6825€910
5449020€6925 – €7225€960
6509021€7450 – €7825€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Nijega vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijega bedraagt 2590 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Nijega?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijega

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Nijega vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een goede monteur in jouw streek. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Nijega.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nijega op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Drachten, Overig Smallingerland)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9217).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!