Zonnepanelen De Tike kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in De Tike? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool tref je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Tike!

zonnepanelen installateur 9219
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Tike juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.smallingerland.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Smallingerland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Smallingerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in De Tike
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Tike kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan pak je al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Tike komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €670,5 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in De Tike is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3600 – €4200€380
2279011€5075 – €5625€600
3326016€6100 – €6175€850
4393018€6425 – €6700€890
5453019€6925 – €7150€960
6513023€7700 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck De Tike bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Tike bedraagt 2590 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Tike?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-tike

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in De Tike vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een professionele leverancier in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in De Tike.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Tike op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9219).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!