Zonnepanelen De Veenhoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in De Veenhoop? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze pagina check jij accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Veenhoop!

zonnepanelen installateur 9215
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Veenhoop augustus 2022

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.smallingerland.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Smallingerland. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Smallingerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in De Veenhoop
Direct zonnepanelen bestellen? In De Veenhoop bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 600.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in De Veenhoop zitten vaak tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (prijspeil augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in De Veenhoop bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3575 – €4500€380
2281011€5125 – €5800€600
3333016€5950 – €6075€825
4409017€6400 – €6650€930
5448020€6925 – €7225€990
6497022€7400 – €8125€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck De Veenhoop achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Veenhoop is 2590 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Veenhoop?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-veenhoop

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in De Veenhoop vergelijken? D.m.v. het advies hieronder heb je snel en eenvoudig een uitstekende installateur in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in De Veenhoop.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Veenhoop op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9215).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!