Zonnepanelen Opeinde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Opeinde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze website check je waardevolle details die helpen bij zonnepanelen kopen in Opeinde!

zonnepanelen installateur 9218
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opeinde december 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.smallingerland.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Smallingerland. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Smallingerland zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Opeinde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Opeinde zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Opeinde schommelen tussen de €5200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE betaal je daarvoor zo’n €668,25 (tarief december 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Opeinde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3475 – €4250€440
2277011€5300 – €5775€600
3324016€5950 – €6025€750
4417017€6300 – €6650€890
5434019€7000 – €7275€960
6512022€7650 – €7950€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Opeinde tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opeinde is 2590 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Opeinde?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opeinde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Opeinde vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Opeinde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Opeinde op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Drachten, Overig Smallingerland)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9218).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!