Zonnepanelen Drachtstercompagnie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Drachtstercompagnie? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Drachtstercompagnie!

zonnepanelen installateur 9222
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drachtstercompagnie september 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.smallingerland.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Smallingerland. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Smallingerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Drachtstercompagnie
Direct zonnepanelen bestellen? In Drachtstercompagnie kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan is het belastingvoordeel al €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Drachtstercompagnie liggen tussen om en nabij de €4200 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €675 (prijspeil september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Drachtstercompagnie is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3625 – €4275€420
2281011€5150 – €5900€600
3348015€5925 – €6075€800
4391017€6400 – €6700€910
5440019€6925 – €7175€980
6488023€7525 – €8000€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Drachtstercompagnie check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drachtstercompagnie bedraagt 2590 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Drachtstercompagnie?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drachtstercompagnie

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Drachtstercompagnie vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Drachtstercompagnie.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Drachtstercompagnie op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Drachten, Overig Smallingerland)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9222).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!