Zonnepanelen Sluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sluis? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze tool check jij actuele adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sluis!

zonnepanelen installateur 4524
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sluis juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeentesluis.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Sluis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Sluis
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Sluis kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan bedraagt dit al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sluis variëren tussen de €4600 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sluis kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3400 – €4325€400
2272012€5300 – €5625€675
3341014€5925 – €6225€800
4386018€6350 – €6750€910
5447020€6975 – €7250€990
6493023€7400 – €8200€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Sluis achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sluis is 2540 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Sluis?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sluis

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sluis vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb je in enkele stappen een goede leverancier in jouw streek. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sluis.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sluis op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4524).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente