Zonnepanelen IJzendijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in IJzendijke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in IJzendijke!

zonnepanelen installateur 4522
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJzendijke juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.gemeentesluis.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Sluis. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Sluis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in IJzendijke
Op krediet zonnepanelen bestellen? In IJzendijke kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan pak je al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in IJzendijke liggen tussen om en nabij de €4900 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Nuon betaal je al snel €607,5 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in IJzendijke bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3675 – €4225€390
2277013€5125 – €5675€625
3331014€5950 – €6075€775
4397017€6450 – €6600€940
5446020€7050 – €7200€1000
6510022€7400 – €8150€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck IJzendijke bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJzendijke is 2540 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in IJzendijke?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijzendijke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in IJzendijke vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan interessant zonnepanelen advies in IJzendijke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJzendijke op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4515, 4522).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!