Zonnepanelen Sint Kruis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Sint Kruis? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze pagina vind jij omvangrijke adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Kruis!

zonnepanelen installateur 4528
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Kruis juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gemeentesluis.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sluis. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Sluis zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sint Kruis
Direct zonnepanelen bestellen? In Sint Kruis kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan profiteer je al van een korting van €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint Kruis zitten vaak tussen de €4900 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint Kruis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3500 – €4200€400
2291012€5175 – €5825€550
3343015€5975 – €6050€700
4388016€6525 – €6775€910
5436020€6925 – €7225€1020
6493021€7475 – €7875€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint Kruis check jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Kruis bedraagt 2540 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint Kruis?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-kruis

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sint Kruis vergelijken? Door onderstaande tips kies jij vandaag nog een goede specialist in je postcodegebied. Sommige bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint Kruis.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Kruis op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4528).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!