Zonnepanelen Noord-Beveland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Noord-Beveland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker check je actuele gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Noord-Beveland!

zonnepanelen installateur 4491
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noord-Beveland juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.noord-beveland.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Noord-Beveland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Noord-Beveland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Noord-Beveland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Noord-Beveland kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Noord-Beveland fluctueren tussen de €4800 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Noord-Beveland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3525 – €4500€440
2302011€5075 – €5700€550
3334015€6100 – €6150€775
4392016€6475 – €6850€900
5431019€6900 – €7250€1010
6511021€7500 – €8075€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Noord-Beveland achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noord-Beveland is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Noord-Beveland?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noord-beveland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Noord-Beveland vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Noord-Beveland.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noord-Beveland op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4490, 4491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente