Zonnepanelen Zuidzande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zuidzande? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker ontdek jij toepasbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Zuidzande!

zonnepanelen installateur 4525
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidzande juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesluis.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sluis. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Sluis zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zuidzande
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zuidzande zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zuidzande liggen tussen de €4300 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zuidzande bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4350€380
2285012€5250 – €5850€575
3356015€6100 – €6025€875
4398017€6350 – €6800€900
5433019€6950 – €7150€1030
6517022€7575 – €8125€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zuidzande vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidzande bedraagt 2540 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Zuidzande?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidzande

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zuidzande vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een goede vakspecialist in je woonplaats. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Zuidzande.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidzande op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4505, 4525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!