Zonnepanelen Cadzand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Cadzand? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker lees jij veelzijdige info aangaande zonnepanelen kopen in Cadzand!

zonnepanelen installateur 4525
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cadzand juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.gemeentesluis.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Sluis zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Cadzand
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Cadzand zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan bedraagt dit al €1207,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 750.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Cadzand komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je hiervoor wel €612 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Cadzand kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3575 – €4350€390
2277012€5050 – €5725€675
3338014€6025 – €6050€850
4396016€6400 – €6825€910
5445020€7000 – €7275€1020
6492021€7600 – €8025€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Cadzand tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cadzand bedraagt 2540 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Cadzand?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cadzand

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cadzand vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een erkende expert in de buurt. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Cadzand.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Cadzand op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4506, 4525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!