Zonnepanelen Eede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eede? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker check je actuele toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eede!

zonnepanelen installateur 4529
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eede juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesluis.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Sluis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Eede
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Eede kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eede fluctueren tussen de €4300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Eede bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3400 – €4375€440
2274013€5050 – €5650€675
3358014€5925 – €6125€875
4397016€6525 – €6725€950
5461019€6900 – €7175€990
6490023€7600 – €8200€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Eede achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eede is 2540 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Eede?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eede

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Eede vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een professionele vakman in jouw streek. De meeste installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Eede.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eede op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4529).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!