Zonnepanelen Oostburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oostburg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oostburg!

zonnepanelen installateur 4501
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostburg juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.gemeentesluis.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Sluis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oostburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Oostburg bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan pak je al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oostburg fluctueren tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio betaal je al snel €684 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oostburg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3500 – €4300€420
2272013€5050 – €5700€500
3355015€5900 – €6125€725
4390018€6375 – €6800€900
5453019€6900 – €7275€990
6489022€7700 – €8075€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Oostburg tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostburg bedraagt 2540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Oostburg?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostburg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oostburg vergelijken? Middels onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type woning. Het soort woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Oostburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oostburg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4500, 4501, 4507, 4525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!