Zonnepanelen Retranchement kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Retranchement? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website doorzoek je handige aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Retranchement!

zonnepanelen installateur 4525
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Retranchement juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentesluis.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sluis. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Sluis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Retranchement
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Retranchement bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan loopt dit al op tot €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Retranchement zitten vaak tussen de €4900 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €614,25 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Retranchement kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3400 – €4475€430
2290012€5125 – €5725€600
3357014€6050 – €6100€850
4416016€6500 – €6625€930
5455020€7000 – €7150€1020
6492021€7575 – €7950€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Retranchement bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Retranchement bedraagt 2540 kWh. Dit staat voor pakweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Retranchement?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-retranchement

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Retranchement vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek je zonder problemen een uitstekende leverancier in jouw streek. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Retranchement.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Retranchement op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!