Zonnepanelen Groede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Groede? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website doorzoek jij actuele info over zonnepanelen kopen in Groede!

zonnepanelen installateur 4503
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groede juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentesluis.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sluis. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Sluis zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Groede
Direct zonnepanelen bestellen? In Groede kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Groede liggen tussen de €4100 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Groede is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3600 – €4200€410
2292013€5000 – €5675€675
3332015€6000 – €6075€825
4404016€6375 – €6800€930
5455019€7100 – €7175€970
6515021€7700 – €8200€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Groede tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groede is 2540 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Groede?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groede

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Groede vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij moeiteloos een goede leverancier in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Groede.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Groede op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4503).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!