Zonnepanelen Goes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Goes? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij handige details over zonnepanelen kopen in Goes!

zonnepanelen installateur 4460
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4460
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goes juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.goes.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Goes. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Goes kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Goes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Goes bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan pak je al €1186,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Goes liggen tussen de €5100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €652,5 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Goes kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3500 – €4200€400
2289013€5200 – €5900€525
3345016€5925 – €6025€875
4407017€6425 – €6725€890
5462019€7075 – €7225€980
6492023€7625 – €7850€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Goes ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goes bedraagt 2660 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Goes?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Goes vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek jij zonder problemen een erkende expert in je postcodegebied. Sommige monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort huis. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Goes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Goes op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van panelen in de buurt (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4458, 4460, 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente