Zonnepanelen Waterlandkerkje kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Waterlandkerkje? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij bruikbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Waterlandkerkje!

zonnepanelen installateur 4528
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waterlandkerkje mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gemeentesluis.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sluis. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Sluis kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Waterlandkerkje
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Waterlandkerkje kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is jouw winst al €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Waterlandkerkje komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €618,75 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Waterlandkerkje kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3450 – €4375€410
2272013€5225 – €5900€675
3320014€6000 – €6100€825
4404018€6350 – €6600€880
5462020€7075 – €7200€1020
6484021€7650 – €8000€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Waterlandkerkje achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waterlandkerkje is 2540 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Waterlandkerkje?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waterlandkerkje

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Waterlandkerkje vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een erkende specialist in de regio. Veel monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Waterlandkerkje.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Waterlandkerkje op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4508, 4528).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!