Zonnepanelen Hoofdplaat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hoofdplaat? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze tool lees je actuele info over zonnepanelen kopen in Hoofdplaat!

zonnepanelen installateur 4513
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoofdplaat juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentesluis.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sluis. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Sluis zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hoofdplaat
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hoofdplaat zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hoofdplaat zitten vaak tussen de €4500 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €693 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hoofdplaat kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3525 – €4450€420
2283012€5000 – €5775€600
3341014€6025 – €6225€775
4388018€6400 – €6850€880
5452020€7025 – €7225€1010
6481021€7500 – €7875€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Hoofdplaat lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoofdplaat is 2540 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Hoofdplaat?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoofdplaat

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoofdplaat vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een uitmuntende monteur in je woonplaats. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Hoofdplaat.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoofdplaat op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4513).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!