Zonnepanelen Aardenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Aardenburg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Aardenburg!

zonnepanelen installateur 4527
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aardenburg juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesluis.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Sluis. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Sluis zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Aardenburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Aardenburg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan is het voordeel al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Aardenburg fluctueren tussen de €4300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Nuon betaal je hiervoor wel €616,5 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Aardenburg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3500 – €4325€400
2281013€5175 – €5650€650
3341015€5950 – €6275€775
4401017€6300 – €6600€880
5440020€6950 – €7275€970
6507022€7500 – €8075€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Aardenburg lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aardenburg bedraagt 2540 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Aardenburg?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aardenburg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Aardenburg vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Aardenburg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aardenburg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4524, 4527).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!