Zonnepanelen Schoondijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Schoondijke? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Schoondijke!

zonnepanelen installateur 4515
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoondijke april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentesluis.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Sluis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Schoondijke
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Schoondijke kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schoondijke zitten vaak tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je al snel €695,25 (prijs april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Schoondijke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3575 – €4475€400
2301012€5250 – €5675€600
3340015€5975 – €6075€725
4395018€6525 – €6750€940
5470019€7050 – €7150€1030
6481022€7450 – €7800€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schoondijke zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoondijke is 2540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Schoondijke?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoondijke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Schoondijke vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je moeiteloos een deskundige installateur in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Schoondijke.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schoondijke op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4507, 4515).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!