Zonnepanelen Nieuwvliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nieuwvliet? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je accurate details over zonnepanelen kopen in Nieuwvliet!

zonnepanelen installateur 4504
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwvliet juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.gemeentesluis.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sluis. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Sluis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuwvliet
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuwvliet kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuwvliet zitten vaak tussen de €5200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op circa 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Nieuwvliet kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3450 – €4275€380
2297012€5050 – €5900€500
3323016€5950 – €6075€700
4404016€6450 – €6850€890
5451020€6950 – €7125€990
6493021€7650 – €8175€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Nieuwvliet achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwvliet bedraagt 2540 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwvliet?

Voor de installatie van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwvliet

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nieuwvliet vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies je in korte tijd een betrouwbare installateur in je woonplaats. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Nieuwvliet.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwvliet op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4504).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!