Zonnepanelen Breskens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Breskens? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website doorzoek je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Breskens!

zonnepanelen installateur 4510
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breskens april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentesluis.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sluis. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Sluis zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Breskens
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Breskens bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Breskens zitten vaak tussen de €4000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €690,75 (onkosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Breskens bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3675 – €4300€430
2306012€5050 – €5625€675
3344016€5975 – €6250€800
4381016€6475 – €6650€890
5439020€7075 – €7250€1000
6488021€7700 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Breskens vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breskens is 2540 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Breskens?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breskens

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Breskens vergelijken? Middels onze stappenplan tref jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Breskens.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sluis.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Breskens op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4503, 4510, 4511).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!