Zonnepanelen Oude IJsselstreek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Oude IJsselstreek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oude IJsselstreek!

zonnepanelen installateur 7054
 • Lagere maandlasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude IJsselstreek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.oude-ijsselstreek.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Oude IJsselstreek. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oude IJsselstreek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oude IJsselstreek kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oude IJsselstreek liggen tussen de €5200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €686,25 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oude IJsselstreek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3475 – €4200€390
2309011€5150 – €5800€675
3335016€5900 – €6075€875
4418017€6450 – €6850€910
5466020€7000 – €7175€1000
6516022€7400 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Oude IJsselstreek zie je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude IJsselstreek bedraagt 3060 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Veel consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Oude IJsselstreek?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-ijsselstreek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Oude IJsselstreek vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Oude IJsselstreek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oude IJsselstreek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7054).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente