Zonnepanelen Netterden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Netterden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Netterden!

zonnepanelen installateur 7077
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Netterden mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.oude-ijsselstreek.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oude IJsselstreek. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Netterden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Netterden kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Netterden variëren tussen de €5000 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Netterden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117706€3450 – €4325€420
2299011€5000 – €5600€625
3320014€6075 – €6175€725
4390016€6475 – €6725€910
5455020€6975 – €7150€970
6482023€7400 – €7950€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Netterden vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Netterden bedraagt 3060 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Netterden?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-netterden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Netterden vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een deskundige vakman in jouw streek. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Netterden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Netterden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7077).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!