Zonnepanelen Heelweg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Heelweg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door middel van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website bekijk je praktische raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Heelweg!

zonnepanelen installateur 7055
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7055
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heelweg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.oude-ijsselstreek.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Oude IJsselstreek. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heelweg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Heelweg zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan is jouw winst al €1002,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heelweg schommelen tussen de €4300 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €636,75 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heelweg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3450 – €4475€380
2301013€5250 – €5775€650
3339014€6075 – €6125€825
4383018€6400 – €6775€900
5449019€7075 – €7175€1020
6480022€7400 – €7950€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Heelweg tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heelweg bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Heelweg?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heelweg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heelweg vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare specialist in de buurt. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Heelweg.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heelweg op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7055).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!