Zonnepanelen Sinderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sinderen? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze website bekijk je samengestelde details over zonnepanelen kopen in Sinderen!

zonnepanelen installateur 7065
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sinderen mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.oude-ijsselstreek.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oude IJsselstreek. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sinderen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Sinderen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sinderen zitten vaak tussen de €5100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €643,5 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sinderen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3625 – €4475€380
2280011€5050 – €5700€550
3320016€6000 – €6175€700
4420018€6375 – €6850€920
5469019€7025 – €7125€1000
6502021€7475 – €8025€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Sinderen tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sinderen bedraagt 3060 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Sinderen?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sinderen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sinderen vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Sinderen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sinderen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7065).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!