Zonnepanelen Westendorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westendorp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze website tref jij toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westendorp!

zonnepanelen installateur 7054
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westendorp mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.oude-ijsselstreek.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Oude IJsselstreek. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Westendorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Westendorp kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Westendorp fluctueren tussen de €5300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westendorp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3525 – €4500€390
2281012€5075 – €5700€575
3332014€5975 – €6275€775
4390018€6425 – €6700€900
5459020€6925 – €7175€970
6517021€7575 – €7925€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Westendorp lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westendorp is 3060 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Westendorp?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westendorp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Westendorp vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek jij vandaag nog een uitmuntende installateur in jouw streek. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Westendorp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook certificering (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westendorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7054).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!