Zonnepanelen Ulft kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ulft? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Op basis van de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina bekijk je accurate details over zonnepanelen kopen in Ulft!

zonnepanelen installateur 7071
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulft mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.oude-ijsselstreek.nl vind je de spelregels in de gemeente Oude IJsselstreek. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ulft
Direct zonnepanelen bestellen? In Ulft bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ulft fluctueren tussen de €4300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €645,75 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ulft bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3425 – €4225€380
2297013€5000 – €5875€625
3360014€5950 – €6200€800
4388016€6350 – €6800€940
5459020€6950 – €7125€1010
6484022€7600 – €7875€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Ulft ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulft is 3060 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Ulft?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulft

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ulft vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare expert in je postcoderoos. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Ulft.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ulft op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7070, 7071).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!