Zonnepanelen Doesburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Doesburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Middels krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze website doorzoek je handige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Doesburg!

zonnepanelen installateur 6981
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6981
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doesburg juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.doesburg.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Doesburg. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Doesburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Doesburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Doesburg kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 750.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Doesburg zitten vaak tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Pure Energie betaal je al snel €627,75 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Doesburg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3575 – €4425€400
2281012€5250 – €5675€550
3356015€6050 – €6075€700
4407018€6350 – €6750€900
5453020€7100 – €7250€980
6509023€7475 – €7975€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Doesburg check je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doesburg bedraagt 2780 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Doesburg?

Voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doesburg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Doesburg vergelijken? Door onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een deskundige expert in jouw streek. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Doesburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Doesburg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Doesburg op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Wijk 01)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6980, 6981, 6982, 6983, 6984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!