Zonnepanelen Rheden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rheden? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website ontdek je accurate raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rheden!

zonnepanelen installateur 6991
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rheden april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.rheden.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rheden. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Rheden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rheden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rheden kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rheden schommelen tussen de €4200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rheden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3600 – €4450€380
2274013€5075 – €5675€500
3328014€6025 – €6075€700
4406018€6450 – €6750€890
5435019€7100 – €7150€1030
6481021€7700 – €8075€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Rheden tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rheden bedraagt 2730 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Rheden?

Voor PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rheden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rheden vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je woonplaats. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Rheden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rheden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Dieren, Rheden, Velp)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6990, 6991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente