Zonnepanelen Terborg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Terborg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website ontdek jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Terborg!

zonnepanelen installateur 7060
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terborg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.oude-ijsselstreek.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oude IJsselstreek. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Terborg
Direct zonnepanelen bestellen? In Terborg kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Terborg komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Terborg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3625 – €4225€410
2301013€5300 – €5750€625
3342016€5950 – €6125€875
4409016€6525 – €6725€910
5438020€7025 – €7125€980
6515022€7550 – €7975€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Terborg achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terborg bedraagt 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Terborg?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terborg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Terborg vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare expert in je postcoderoos. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Terborg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Terborg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7005, 7060, 7061).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!