Zonnepanelen Varsselder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Varsselder? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van deze pagina vind jij actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Varsselder!

zonnepanelen installateur 7076
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7076
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Varsselder mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.oude-ijsselstreek.nl lees jij de spelregels in de gemeente Oude IJsselstreek. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Varsselder
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Varsselder bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan bedraagt dit al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Varsselder schommelen tussen de €4300 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Varsselder kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3575 – €4375€400
2305013€5075 – €5725€525
3336014€5975 – €6225€800
4384016€6300 – €6675€950
5450019€6925 – €7200€1030
6493023€7625 – €8075€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Varsselder achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Varsselder is 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Varsselder?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-varsselder

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Varsselder vergelijken? Dankzij onderstaande tips heb jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Varsselder.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Varsselder op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7076).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!