Zonnepanelen Silvolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Silvolde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Silvolde!

zonnepanelen installateur 7064
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Silvolde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.oude-ijsselstreek.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oude IJsselstreek. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Silvolde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Silvolde zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Silvolde liggen tussen de €4300 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Silvolde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3550 – €4200€440
2276011€5050 – €5725€600
3342016€6025 – €6150€750
4418018€6375 – €6625€890
5444019€6900 – €7125€1000
6484023€7425 – €7950€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Silvolde bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Silvolde is 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Silvolde?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-silvolde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Silvolde vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Silvolde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Silvolde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!