Zonnepanelen Breedenbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Breedenbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze tool tref jij bruikbare gegevens over zonnepanelen kopen in Breedenbroek!

zonnepanelen installateur 7084
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breedenbroek mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.oude-ijsselstreek.nl check je de spelregels in de gemeente Oude IJsselstreek. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Breedenbroek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Breedenbroek kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Breedenbroek zitten vaak tussen de €4300 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor zo’n €659,25 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Breedenbroek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4400€400
2270013€5150 – €5700€575
3347016€6025 – €6250€875
4404018€6325 – €6650€940
5443019€7025 – €7300€990
6511022€7400 – €8100€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Breedenbroek lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breedenbroek bedraagt 3060 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Breedenbroek?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breedenbroek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Breedenbroek vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een professionele monteur in je woonplaats. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Breedenbroek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Breedenbroek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7084).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!