Zonnepanelen Varsseveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Varsseveld? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Varsseveld!

zonnepanelen installateur 7051
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Varsseveld mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.oude-ijsselstreek.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oude IJsselstreek. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Varsseveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Varsseveld kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Varsseveld schommelen tussen de €4300 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €632,25 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Varsseveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3500 – €4225€410
2306011€5050 – €5750€550
3341016€5925 – €6200€800
4410018€6350 – €6650€880
5461019€7075 – €7275€980
6491021€7425 – €7975€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Varsseveld bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Varsseveld is 3060 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Varsseveld?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-varsseveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Varsseveld vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref jij moeiteloos een uitmuntende installateur in je woonplaats. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Varsseveld.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Varsseveld op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7050, 7051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!