Zonnepanelen Gendringen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gendringen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door middel van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze pagina vind je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Gendringen!

zonnepanelen installateur 7080
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gendringen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.oude-ijsselstreek.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Oude IJsselstreek. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gendringen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Gendringen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gendringen zitten vaak tussen de €4300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €657 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gendringen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3575 – €4425€430
2303011€5300 – €5700€625
3344014€6050 – €6100€800
4388018€6450 – €6750€880
5451019€6975 – €7300€1030
6480023€7500 – €8200€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Gendringen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gendringen is 3060 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Gendringen?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gendringen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gendringen vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een uitstekende vakman in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Gendringen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gendringen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7071, 7080, 7081).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!