Zonnepanelen Etten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Etten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk je samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Etten!

zonnepanelen installateur 7075
 • Lagere maandlasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Etten mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.oude-ijsselstreek.nl lees je de spelregels in de gemeente Oude IJsselstreek. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Oude IJsselstreek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Etten
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Etten kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Etten fluctueren tussen de €4300 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €648 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Etten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4225€390
2310013€5275 – €5850€675
3359015€5900 – €6225€800
4387018€6400 – €6775€940
5466020€6975 – €7250€980
6502022€7600 – €8100€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Etten vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Etten is 3060 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Etten?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-etten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Etten vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Etten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Etten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7075).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!