Zonnepanelen Doetinchem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Doetinchem? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze website ontdek je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Doetinchem!

zonnepanelen installateur 7001
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7001
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doetinchem juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.doetinchem.nl vind je de spelregels in de gemeente Doetinchem. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Doetinchem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Doetinchem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Doetinchem zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Doetinchem liggen tussen de €4300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €630 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Doetinchem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3525 – €4500€420
2282012€5050 – €5750€600
3328015€5925 – €6275€750
4404016€6450 – €6750€940
5444020€7000 – €7225€1020
6509022€7675 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Doetinchem ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doetinchem bedraagt 2900 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Doetinchem?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doetinchem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Doetinchem vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende expert in je postcodegebied. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Doetinchem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Doetinchem.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Doetinchem op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente