Zonnepanelen Brummen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Brummen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij bruikbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Brummen!

zonnepanelen installateur 6971
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brummen juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.brummen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Brummen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ook noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Brummen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Brummen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Brummen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Brummen komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €621 (tarieven juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Brummen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3700 – €4300€430
2276012€5225 – €5750€625
3323016€5975 – €6125€875
4403018€6400 – €6725€940
5440019€6975 – €7175€990
6510021€7675 – €8050€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Brummen zie je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brummen bedraagt 2980 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Brummen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brummen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Brummen vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je vandaag nog een uitstekende expert in je woonplaats. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Brummen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brummen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6970, 6971).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente