Zonnepanelen Megchelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Megchelen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website ontdek je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Megchelen!

zonnepanelen installateur 7078
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Megchelen mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.oude-ijsselstreek.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Oude IJsselstreek. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Megchelen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Megchelen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Megchelen liggen tussen de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Megchelen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3600 – €4500€410
2278011€5025 – €5625€500
3337015€5925 – €6125€700
4399016€6500 – €6750€880
5438019€6900 – €7150€980
6504022€7700 – €8175€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Megchelen bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Megchelen is 3060 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Megchelen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-megchelen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Megchelen vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een goede leverancier in de buurt. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Megchelen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Megchelen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7078).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!