Zonnepanelen Montferland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Montferland? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze website tref je actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Montferland!

zonnepanelen installateur 7038
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Montferland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.montferland.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Montferland. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Montferland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Montferland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Montferland zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Montferland fluctueren tussen de €5200 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Montferland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3500 – €4200€430
2296012€5225 – €5800€675
3340014€6100 – €6225€700
4385017€6400 – €6750€880
5455019€6925 – €7275€1000
6504021€7575 – €7800€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Montferland vind je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montferland bedraagt 3170 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Montferland?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-montferland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Montferland vergelijken? Met het onderstaande stappenplan kies je vandaag nog een uitstekende aanbieder in de regio. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Montferland.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montferland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7038).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente