Zonnepanelen Voorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Voorst? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke tips aangaande zonnepanelen kopen in Voorst!

zonnepanelen installateur 7383
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorst mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.oude-ijsselstreek.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Oude IJsselstreek. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Voorst
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Voorst zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan pak je al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Voorst liggen tussen om en nabij de €4300 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Voorst bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3575 – €4350€400
2287012€5000 – €5800€525
3334015€5900 – €6050€875
4385016€6300 – €6775€940
5440019€7000 – €7200€1030
6482022€7575 – €8175€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Voorst check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorst bedraagt 3060 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Voorst?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorst

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Voorst vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een professionele monteur in je postcodegebied. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Voorst.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voorst op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7083, 7383).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!