Zonnepanelen Hulst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hulst? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker ontdek je omvangrijke adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Hulst!

zonnepanelen installateur 4561
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hulst juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemeentehulst.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hulst. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hulst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hulst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hulst kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hulst variëren tussen de €4100 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hulst kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3400 – €4350€440
2282011€5075 – €5700€625
3352015€6075 – €6150€875
4417017€6400 – €6825€880
5469020€7000 – €7300€970
6512023€7400 – €8125€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Hulst zie je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulst bedraagt 2780 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hulst?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hulst

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hulst vergelijken? Door onderstaande tips heb je moeiteloos een goede installateur in de regio. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Hulst.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hulst op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4560, 4561, 4562).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente