Zonnepanelen Walsoorden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Walsoorden? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website bekijk jij praktische aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Walsoorden!

zonnepanelen installateur 4588
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Walsoorden juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.gemeentehulst.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hulst. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hulst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Walsoorden
Direct zonnepanelen bestellen? In Walsoorden zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Walsoorden zitten vaak tussen de €5000 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Walsoorden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3450 – €4275€430
2286013€5125 – €5875€675
3332015€6000 – €6150€875
4391017€6450 – €6675€950
5470020€7000 – €7275€970
6520021€7600 – €7975€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Walsoorden check je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walsoorden bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Walsoorden?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-walsoorden

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Walsoorden vergelijken? Middels onze stappenplan kies jij in korte tijd een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Walsoorden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Walsoorden op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 4588).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!