Zonnepanelen Kloosterzande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Kloosterzande? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze website ontdek je bruikbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Kloosterzande!

zonnepanelen installateur 4587
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kloosterzande juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.gemeentehulst.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hulst. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Hulst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Kloosterzande
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kloosterzande kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het belastingvoordeel al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kloosterzande zitten vaak tussen de €4800 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je al snel €675 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kloosterzande kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3625 – €4200€390
2278011€5075 – €5900€525
3345016€6100 – €6250€775
4394018€6525 – €6650€880
5432019€7075 – €7300€980
6514022€7650 – €8150€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Kloosterzande achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kloosterzande is 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kloosterzande?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kloosterzande

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kloosterzande vergelijken? Met behulp van het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een goede specialist in jouw omgeving. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Kloosterzande.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kloosterzande op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4587).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!