Zonnepanelen Vogelwaarde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vogelwaarde? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vogelwaarde!

zonnepanelen installateur 4581
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vogelwaarde april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.gemeentehulst.nl lees je de spelregels in de gemeente Hulst. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hulst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vogelwaarde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vogelwaarde zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan is het voordeel al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vogelwaarde fluctueren tussen de €5200 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Vogelwaarde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3500 – €4225€410
2273013€5200 – €5750€550
3354014€5975 – €6200€700
4400016€6350 – €6625€910
5463019€7025 – €7175€1000
6499021€7550 – €8125€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Vogelwaarde achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vogelwaarde bedraagt 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Vogelwaarde?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vogelwaarde

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Vogelwaarde vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een goede leverancier in de regio. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Vogelwaarde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vogelwaarde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4581).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!