Zonnepanelen Nieuw Namen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nieuw Namen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze tool doorzoek jij actuele details die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuw Namen!

zonnepanelen installateur 4568
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw Namen juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentehulst.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Hulst. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Hulst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nieuw Namen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nieuw Namen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 750.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw Namen schommelen tussen de €4300 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nieuw Namen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3700 – €4350€390
2310013€5175 – €5675€575
3357016€5925 – €6200€750
4390017€6525 – €6700€920
5435020€7025 – €7275€990
6489023€7425 – €8150€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Nieuw Namen vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw Namen bedraagt 2780 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuw Namen?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-namen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuw Namen vergelijken? Middels onze stappenplan zoek jij moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuw Namen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw Namen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4568).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!