Zonnepanelen Graauw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Graauw? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Via innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website tref je omvangrijke raadgeving over zonnepanelen kopen in Graauw!

zonnepanelen installateur 4569
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Graauw juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.gemeentehulst.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Hulst. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Hulst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Graauw
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Graauw kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Graauw zitten vaak tussen de €4200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Graauw is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3475 – €4400€410
2306013€5150 – €5825€600
3342016€6000 – €6025€850
4420017€6500 – €6800€920
5431020€7000 – €7225€960
6487021€7400 – €8100€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Graauw tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Graauw bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Graauw?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-graauw

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Graauw vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Graauw.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Graauw op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4569).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!